Sprookjes

Sprookjes

4

Een programma rond sprookjesachtige muziek van 20e en 21e eeuwse componisten. De Sprookjes van de jonge componiste Mathilde Wantenaar wonnen naar aanleiding van de uitvoering door Merel Vercammen de eerste prijs en publieksprijs op het Alba Rosa Viëtor Compositieconcours. De Poolse componist Szymanowski vond zijn fantasiewereld in de Griekse mythologie, en de Australische componiste Kats-Chernin vond deze juist in de natuur. Haar composities prikkelen ondanks de minimalistische stijl ook juist de fantasie. De preludes van Shostakovich zijn harmonisch gelaagder en doen door de ritmische motieven juist denken aan de sprookjes van de gebroeders Grimm of Hans Christian Andersen. Laat u verrassen en meenemen door de verbeeldingskracht van deze zeer diverse componisten.

  • Wantenaar – 3 Sprookjes (9′)
  • Szymanowski – 3 Mythes (20′)
  • Shostakovich – 4 preludes op. 34 (bewerkt door Tsyganov) (7′)
  • Pärt – Fratres (11′)
  • Kats-Chernin – selectie uit Wild Swans Suite (27′)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s